Er was eens een idee, een goed idee. Een idee dat helaas voortkwam uit een minder leuke situatie. Onze collega en goede vriend Daan was namelijk ernstig ziek, hij werd getroffen door de ziekte leukemie. Tijdens zijn ziekte is het idee voor de Vlogbende ontstaan. Met als doel een eenmalig magazine om geld in te zamelen, voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Een ziekte die ontzettend veel gevolgen kan hebben, en helaas ook voor Daan. Afgelopen september heeft hij dan ook op 37-jarige leeftijd de strijd verloren.

 

Dit alles heeft ons meer dan ooit gemotiveerd om zijn idee voor de Vlogbende alsnog te lanceren en uit naam van Daan iets te betekenen voor de leukemiepatiënt van de toekomst. Waarom een magazine over vloggers/YouTubers was voor Daan heel helder. Dat zijn namelijk de helden van zijn kinderen en van vele anderen. En buiten het feit dat alle kids op YouTube hun helden dagelijks kunnen volgen, is lezen voor kinderen enorm belangrijk. Ze worden er slim, blij en gezond van! Als Daan er nog was geweest, dan had hij deze droom zeker waargemaakt, want het uitbrengen van dit magazine is het afgelopen jaar dagelijks onderwerp van gesprek geweest.

 

Vanaf eind september zijn we bezig om het hele concept voor het magazine vorm te geven, de ideeën van Daan verder uit te werken, de vloggers/YouTubers te benaderen en het magazine daadwerkelijk te realiseren. Vol trots kunnen wij vertellen dat het ons is gelukt om een prachtig magazine te lanceren met de naam Vlogbende (bedacht door Daan). Het staat boordevol interviews, puzzels, weetjes, vlogtips en vele win-acties. 

 

De volledige winst uit de verkoop van het magazine wordt uit naam van Daan gedoneerd aan het Leids Universitair Medisch Centrum waar Daan onder behandeling was. De donatie is specifiek bestemd voor het onderzoek "Het Levend Geneesmiddel".

 

Met de verkoop van dit magazine hopen wij een mooi bedrag te kunnen doneren, onze dank is enorm!

 

Marcelle & Juul